CAREER DISCOVERY

Cui se adresează: elevi de liceu de cel puțin 16 ani

 

Alegerea facultății este prima decizie importantă din viața ta. O decizie care va avea impact nu doar asupra ta ci și a familiei și prietenilor. Însă, în primul și primul rând, va avea o influență majoră asupra viitorului tău. Există un număr foarte mare de opțiuni și o mulțime de factori care trebuie luați în calcul: cariera pe care vrei să o urmezi, opinia părinților, ce au ales prietenii, în țară sau în străinătate, cât de bună e facultatea, distanța față de familie, unde merge iubitul sau iubita și, nu în ultimul rând, aspectul financiar. Dar cel mai important dintre acești factori este primul – cariera. Dilema care te macină de ceva vreme: ce vrei să te faci? Dacă nu ai un răspuns concret, nu te panica. Majoritatea tinerilor nu îl au și este firesc să fie așa. Suntem aici pentru a te sprijini în găsirea răspunsului. Am conceput un proces complex care ia în calcul toți factorii enumerați mai sus, în urma căruia tu vei obține claritatea pentru a-ți putea răspunde și pentru a face cea mai bună alegere.

Întregul proces durează 12 săptămâni și este împărțit în mai multe etape. Imaginează-ți o pâlnie în care, pe partea de sus vom introduce toți factorii pe care îi luăm în calcul iar etapele pe care le vom parcurge funcționează ca niște filtre succesive care, la final, vor distila opțiunile cele mai potrivite pentru tine concretizate într-un plan de acțiune personalizat.

 

 

Etapa 0 – Introductivă

 

 • Este o întâlnire de o oră cu scopul de a ne cunoaște. Tu ne vei spune care sunt dorințele și așteptările tale iar noi îți vom prezenta procesul nostru în amănunt. Îți recomandăm să vii împreună cu un părinte, dar poți veni și singur(ă). Această etapă nu te angajează la nimic. Dacă vei decide să continuăm, vom stabili ulterior calendarul de acțiune.

 

Etapa 1 – Evaluare / 2 săptămâni

 

 • În această primă etapă vei parcurge o serie de teste prin intermediul cărora îți vom evalua interesele tale profesionale și competențele. Această metodă analizează interesele, valorile, personalitatea și competențele tale, fiind folosită de consilierii vocaționali de top din întreaga lume.
 • În prima sesiune îți vom explica rolul testelor și vei completa o serie de chestionare. Durată: 60 – 90 minute, în funcție de timpul în care vei completa testele.
 • În cea de a doua sesiune îți vom prezenta raportul de evaluare pe care Clara îl va realiza în urma analizării și interpretării chestionarelor completate. Durată: 60 minute.
 • În urma acestei evaluări tu te vei cunoaște mai bine și vei începe să îți clarifici interesele profesionale identificând anumite direcții de dezvoltare. În același timp, este baza pe care construim restul procesului.

 

Etapa 2 – Career Coaching / 4 săptămâni

 

 • Plecând de la rezultatele evaluării vom demara o serie de 4 sesiuni de coaching de carieră cu Nora, coach acreditat ICF (International Coach Federation). Sesiunile vor avea loc câte una pe săptămână, fiecare având durata de o oră.
 • În aceste sesiuni vei ajunge să te cunoști mai bine și să ai o claritate mult mai mare asupra intereselor tale de carieră.
 • La finalul acestei etape vei fi pregătit să-ți răspunzi la întrebarea: „Ce vreau eu de la cariera mea?”.

 

Intermezzo – Părinții / 1 săptămână

 

 • Această sesiune se va desfășura cu unul dintre părinții tăi sau cu ambii și durează o oră.
 • Procesul de Career Discovery este pentru și despre tine dar implicarea părinților este esențială pentru obținerea celor mai bune rezultate.
 • Vom prezenta părinților profilul tău la care am ajuns în urma primelor etape și direcțiile de carieră pe care urmează să le explorăm împreună cu tine.

 

Etapa 3 – Opțiuni de carieră / 4 săptămâni

 

 • Vei parcurge împreună cu Alex diverse opțiuni de carieră potrivite profilului tău. Sesiunile vor avea loc câte una pe săptămână, fiecare având durata de o oră.
 • O să analizăm împreună ce direcții de carieră sunt cele mai potrivite pentru tine, ce variante ai pentru a le parcurge și către ce facultăți te poți îndrepta.
 • În urma acestei etape vei obține un plan de acțiune personalizat care va cuprinde pașii pe care urmează să-i faci în drumul către o carieră de succes.

 

Etapa finală – Concluzii / 1 săptămână

 

 • În această ultimă sesiune care va dura o oră îți vom prezenta ție și părinților concluziile întregului proces de Career Discovery.
 • La finalul acestui proces tu te vei cunoaște mai bine, vei ști ceea ce vrei de la cariera ta, vei înțelege care sunt opțiunile care ți se potrivesc și vei avea un plan pe baza căruia să iei cea mai bună decizie pentru viitorul tău.

 

Preț

 

 • Costul întregului proces de 12 săptămâni este de 600 euro care se pot plăti în 3 rate egale, câte una la fiecare 4 săptămâni. Pentru plata integrală efectuată la începutul primei etape, costul este redus la 540 euro.