CAREER DISCOVERY

Cui se adresează: elevi de liceu

 

Alegerea facultății este una dintre deciziile importante din viața tinerilor. Există un număr foarte mare de opțiuni și o mulțime de factori care trebuie luați în calcul: valorile, competențele, abilitățile, lucrurile care îți plac sau care, dimpotrivă, nu îți plac, opinia părinților, ce au ales prietenii, în țară sau în străinătate, cât de bună e facultatea, distanța față de familie, unde merge iubitul sau iubita și, nu în ultimul rând, aspectul financiar. Am conceput un proces complex care ia în calcul toți factorii enumerați mai sus, în urma căruia tu vei obține claritatea necesară pentru a face cea mai bună alegere.

Întregul proces durează trei luni și este împărțit în mai multe etape. Imaginează-ți o pâlnie în care pe partea de sus vom introduce toți factorii pe care îi luăm în calcul iar etapele pe care le vom parcurge funcționează ca niște filtre care, la final, vor distila opțiunile cele mai potrivite, concretizate în planul tău de carieră personalizat.

 

 

Etapa introductivă – Să ne împrietenim

Este o întâlnire în care urmează să aflăm de la tine care îți sunt dorințele și așteptările iar noi îți vom prezenta procesul nostru. Este de preferat să participe și unul dintre părinți sau ambii. Această sesiune este complet gratuită, având drept scop principal să ne cunoaștem și să descoperim împreună cum te putem ajuta.

 

Etapa 1 – Evaluare

În această primă etapă îți vom evalua personalitatea și competențele. Într-o primă sesiune vei completa un chestionar iar în cea de a doua îți vom prezenta raportul de evaluare. În urma acestei etape tu te vei cunoaște mai bine, în același timp fiind punctul de plecare al procesului nostru.

 

Etapa 2 – Cunoaștere

Pornind de la rezultatele evaluării vei începe o serie de patru sesiuni împreună cu Nora. Sesiunile vor avea loc câte una pe săptămână, fiecare având durata de o oră. Vom explora împreună ce așteptări ai de la carieră, cum îți vezi viitorul, care sunt lucrurile care contează pentru tine, materiile favorite, ce talente ai sau ce nu ți-ai dori niciodată să faci. La finalul acestei etape te vei cunoaște mai bine și vei putea să-ți răspunzi la întrebarea: „Ce vreau eu de la cariera mea?”, obținând claritate asupra valorilor, competențelor și abilităților tale.

 

Etapa 3 – Părinții

Această sesiune se va desfășura cu unul dintre părinți sau cu ambii și durează o oră. Implicarea părinților în acest proces este esențială pentru obținerea celor mai bune rezultate. Vom prezenta părinților profilul la care am ajuns în urma primelor etape și direcțiile de carieră pe care urmează să le explorăm. De asemenea, vom discuta cu aceștia așteptările pe care le au și modul în care te susțin și se implică în proces.

 

Etapa 4 – Opțiuni

Vei parcurge împreună cu Alex diverse opțiuni de carieră potrivite profilului tău. Pe parcursul a patru sesiuni o să analizăm împreună ce direcții de carieră sunt cele mai potrivite, vom afla ce presupun diverse meserii și către ce facultăți te poți îndrepta în țară sau în străinătate. În urma acestei etape vei avea un plan de carieră personalizat care va cuprinde pașii ce urmează să-i faci pe drumul către o carieră de succes.

 

Etapa finală – Concluzii

În această ultimă sesiune care va dura o oră vom prezenta ție și părinților tăi concluziile întregului proces. La finalul acestui proces tu te vei cunoaște mult mai bine, vei ști ceea ce dorești de la cariera ta, vei înțelege care sunt opțiunile care ți se potrivesc și vei avea un plan pe baza căruia să iei cea mai bună decizie privind viitorul tău.

 

 

Preț

Costul întregului proces de trei luni este de 1350 euro care se pot plăti în 3 rate egale, câte una la fiecare 4 săptămâni. Pentru plata integrală efectuată la începutul primei etape, costul este redus la 1200 euro.