CAREER DISCOVERY

Cui se adresează: elevi de liceu de cel puțin 16 ani

 

Alegerea facultății este prima decizie importantă din viața ta. O decizie care va avea impact nu doar asupra ta ci și a familiei și prietenilor. Însă, în primul și primul rând, va avea o influență majoră asupra viitorului tău. Există un număr foarte mare de opțiuni și o mulțime de factori care trebuie luați în calcul: cariera pe care vrei să o urmezi, opinia părinților, ce au ales prietenii, în țară sau în străinătate, cât de bună e facultatea, distanța față de familie, unde merge iubitul sau iubita și, nu în ultimul rând, aspectul financiar. Dar cel mai important dintre acești factori este primul – cariera. Dilema care te macină de ceva vreme: ce vrei să te faci? Dacă nu ai un răspuns concret, nu te panica. Majoritatea tinerilor nu îl au și este firesc să fie așa. Suntem aici pentru a te sprijini în găsirea răspunsului. Am conceput un proces complet care ia în calcul toți factorii enumerați mai sus, în care folosim instrumente complexe din psihologie, coaching, strategie și marketing și în urma căruia tu vei obține claritatea pentru a putea răspunde și a face cea mai bună alegere.

Întregul proces durează 12 săptămâni și este împărțit în 4 etape. Imaginează-ți o pâlnie în care, pe partea de sus vom introduce toți factorii pe care îi luăm în calcul iar cele 4 etape funcționează ca niște filtre succesive care, la final, vor distila opțiunile cele mai potrivite pentru tine.

 

Etapa 0 – Introductivă

 

 • Este o întâlnire de o jumătate de oră cu scopul de a ne cunoaște. Tu ne vei spune care sunt dorințele și așteptările tale iar noi îți vom prezenta procesul nostru în amănunt. Poți veni singur(ă) sau împreună cu un părinte. Această etapă nu te angajează la nimic. Dacă vei decide să continuăm, vom stabili ulterior calendarul de acțiune.

 

Etapa 1 – Evaluarea intereselor de carieră / 2 săptămâni

 

 • În această primă etapă vei parcurge o serie de teste prin intermediul cărora vom evalua interesele tale profesionale. Această metodă de evaluare analizează interesele, valorile și personalitatea ta, fiind folosită de consilierii vocaționali de top din întreaga lume.
 • În prima săptămână vei avea o discuție cu Clara, psihologul nostru, și vei completa o serie de chestionare. Durată: aproximativ 90 minute, în funcție de timpul în care vei completa testele.
 • În cea de a doua săptămână Clara îți va prezenta raportul de evaluare pe care îl va realiza în urma analizării și interpretării chestionarelor completate și a discuției inițiale. Durată: 30 minute.
 • În urma acestei evaluări tu te vei cunoaște mai bine și vei începe să îți clarifici interesele profesionale identificând anumite direcții de dezvoltare. În același timp, este baza pe care construim restul procesului.

 

Etapa 2 – Career Coaching / 5 săptămâni

 

 • Plecând de la rezultatele evaluării intereselor de carieră și de la direcțiile de dezvoltare identificate vom demara o serie de 5 sesiuni de coaching de carieră cu Nora, coach acreditat de International Coach Federation. Sesiunile vor avea loc câte una pe săptămână, fiecare având durata de o oră.
 • Prima sesiune se va desfășura cu unul dintre părinții tăi. Acest proces este pentru și despre tine dar implicarea părinților este esențială pentru obținerea celor mai bune rezultate. La următoarele 4 sesiuni vei participa doar tu.
 • La finalul acestei etape vei avea clarificate cel puțin una, maxim trei, opțiuni concrete de carieră.

 

Etapa 3 – Evaluarea competențelor / 2 săptămâni

 

 • Opțiunea (sau opțiunile) de carieră identificată(e) în etapa de coaching necesită anumite competențe. În această etapă vom evalua competențele tale versus fiecare opțiune de carieră.
 • În prima săptămână vei avea o discuție cu Clara, psihologul nostru, și vei completa o serie de chestionare. Durată: aproximativ 60 minute, în funcție de timpul în care vei completa testele.
 • În cea de a doua săptămână Clara îți va prezenta raportul de evaluare pe care îl va realiza în urma analizării și interpretării chestionarelor completate și a discuției inițiale. Durată: 60 minute.
 • În urma acestei evaluări vei ști ce competențe ai și la ce nivel se află acestea pentru fiecare dintre opțiunile tale de carieră. De asemenea vei afla care dintre competențe trebuie dezvoltate și ce metode să abordezi pentru a obține aceste rezultate.

 

Etapa 4 – Analiză strategică / 2 săptămâni

 

 • În această etapă știi, deja, care îți sunt opțiunile de carieră, ce competențe ai și pe care dintre ele trebuie să ți le mai dezvolți. Pe baza acestor informații vom dezvolta împreună o strategie de acțiune.
 • Vei face două sesiuni de analiză strategică cu Alex și Iulia, specialiștii noștri în Strategic Marketing și Personal Branding, împreună cu care vei analiza și clasifica opțiunile de facultăți pe care le ai pentru a urma cariera dorită. Sesiunile vor avea loc câte una pe săptămână, fiecare având durata de o oră.
 • La finalul acestei etape vei obține o listă de potențiale facultăți selectate și prioritizate conform intereselor, personalității, valorilor și competențelor tale, precum și a tuturor celorlalți factori care stau la baza luării acestei decizii atât de importante pentru tine și viitorul tău.

 

Etapa finală – Plan de acțiune / 1 săptămână

 

 • În această utimă etapă îți vom prezenta Planul de Acțiune, rezultatul final al întregului proces de Career Discovery.
 • Îți recomandăm ca la această sesiune care va dura o oră, să vii însoțit(ă) de un părinte.
 • Planul de Acțiune are trei componente, Planul Ideal, Planul Optim și Planul de Rezervă și constituie răspunsul final la întrebarea: eu la ce facultate să dau?

 

Preț

 

 • Costul întregului proces de 12 săptămâni este de 540 euro care se pot plăti în 4 rate egale, câte una la începutul fiecărei etape. Pentru plata integrală efectuată la începutul primei etape, costul este redus la 500 euro.