UNIVERSITY APPLICATION

Cui se adresează: Elevi de liceu

 

Te-ai decis să mergi la facultate în străinătate. Felicitări! Este o alegere foarte bună și suntem siguri că te vei bucura pe deplin de experiența studiilor în afară. Dar acum te-ai lovit de procesul de aplicare care nu seamănă de nicio culoare cu cel al facultăților din România. Pe lângă întreg procesul birocratic de obținut, tradus, legalizat și trimis tot soiul de documente (între noi fie vorba, știm și tu și noi că de asta se vor ocupa părinții), pe lângă obținut certificate de limbă, pe lângă SAT-uri sau alte examene de acest tip, ai mai dat și peste trei chestii pe care nu știi de unde să le apuci: CV, Motivation Letter și Interview. Cu documentele și certificările nu te putem ajuta, în schimb Alex poate fi alături de tine și să îți ofere consilierea necesară pentru ca tu să ai un CV de excepție, să te prezinți în cea mai favorabilă lumină în scrisoarea de motivare și să te pregătească pentru interviu.

 

Am sprijinit tineri să aplice cu succes maxim la universități din SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Belgia, Germania, Franța, Italia, Spania sau Austria. Evident, admiterea la o facultate din străinătate nu stă doar în scrisoarea de motivare, CV sau interviu, contează foarte mult și performanțele tale academice. Dar, dacă pe acestea din urmă nu prea mai ai cum să le influențezi, poți, în schimb, să te prezinți drept un candidat demn de luat în seamă de către universitatea la care aplici prin CV, scrisoare de motivare și interviu.

 

Acest proces nu are o durată exactă, deoarece depinde de o mulțime de factori: la ce universități și la ce programe aplici, cât de tare te implici și cât timp aloci acestui proces. Din experiență, pentru a obține rezultate cât mai bune ai nevoie să te apuci cam cu minim trei luni înainte de termenele limită la care trebuie să aplici. Am lucrat cu tineri care au avut nevoie de aproape jumătate de an, dar am colaborat și cu unii care au aplicat cu succes la patru programe în Olanda în doar trei săptămâni. Depinde foarte mult de tine.

 

Preț

Nu îți putem spune care este prețul procesului deoarece, așa cum spuneam mai sus, depinde de o mulțime de factori. Poate ai nevoie de doar o tură de feedback și vei realiza cel mai minunat CV din lume sau poate va fi nevoie de cinci sau șase runde până să ai o scrisoare de motivare care să-ți evidențieze perfect calitățile căutate de facultatea la care aplici. Ideal este să începem să lucrăm în vacanța de vară de dinaintea ultimului an de liceu, când putem evalua cam de cât timp este nevoie și putem să ne facem un plan. În schimb, îți putem spune este că vom fi alături de tine până când vom obține cele mai bune rezultate posibile.